ΕΡΓΑΣΙΑ VS ΟΙΚΙΑΚΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ VS ΟΙΚΙΑΚΑ

Τί κάνει όλη μέρα μωρέ και κουράζεται?
Να αυτα δε μπορώ.Τα ακούω και συφιλιάζομαι.Δηλαδή αν δε παράγεις χρήμα και φροντίζεις ανελλειπώς σπίτι και παιδιά σημαίνει ότι είσαι ξεκούραστη? Η΄εαν δουλεύεις και έχεις κάποια βοήθεια με το σπίτι ή τα παιδιά είσαι και σε αυτή την περίπτωση ξεκούραστη. Μέγα σφάλμα αντίληψης.
Εχω υπάρξει και στις δύο θέσεις και τολμώ με θάρρος και θράσος να πω πως και οι δύο είναι εξίσου κουραστικές απο διαφορετική οπτική.

Ας ξεκινήσουμε με ενα κοινό των δύο τύπων μαμάδών. Καμία δεν έχει ρεπό απο τις εργασίες τις καμία μέρα, καμία αργία, καμία γιορτή.
Και οι δύο την Κυριακή ακόμη και αν μείνουν λίγο παραπάνω στο κρεβάτι,θα πρέπει να ξυπνήσουν να φροντίσουν παιδιά και σπίτι.

Και οι δύο έχουν να φέρουν απειρους ρόλους εις πέρας καθημερινά (μαγείρισσα , καθαρίστρια, σοφέρ να πάει και να τα φέρει σε δραστηριότητες, δασκάλα να τα διαβάσει,ψυχαγωγος,παιδαγωγος, ψυχολόγος κ.α. )

Και οι δύο έχουν πρόβλημα διαχείρισης του χρόνου τους. Δεκτό οτι ο χρόνος της εργαζόμενης είναι πιο περιορισμένος, αλλά η μη εργαζόμενη θα αφιέρώσει αυτο το χρόνο πάλι στο σπίτι της και στα παιδιά της.

Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι μια μαμά που μένει στο σπίτι κουράζεται το ίδιο αλλά και μια μαμά που εργάζεται, κουράζεται εξίσου. Δεν έχει σημασία ποια κάνει τις περισσότερες δουλειές και ποια έχει περισσότερο χρόνο για το παιδί της. Δεν έχει σημασία ποια περνά περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον άνδρα της ή όχι.

Σημασία έχει να διατηρεί τον εαυτό της και την ψυχολογία της σε ισορροπία με την οικογενεία της με ο,τι και αν συνεπάγεται για την καθεμία σε αυτό.

Στο τέλος της ημέρας, το πιθανότερο είναι ότι όλες μας θα προσπαθούμε να μην καταρρεύσουμε από την πίεση, επειδή όλα όσα κάνουμε αλλά και ο τρόπος που τα κάνουμε,διαμορφώνουν την πορεία της ζωής ενός άλλου ανθρώπου.

Καλη συνέχεια απο το ιδεατό κόσμο της σούπερμαμάς…